Всеукраїнський тактичний вишкіл «Незламні»
Статус
Переможець
Проєкт подано
09 лютого 2023 року
Період реалізації проєкту
01 червня 2023 - 30 вересня 2023
Номер проєкту
20230208-3702
Бюджет
718100 гривень
Опис проєкту
Пріоритетне завдання
1. Збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.
Формат проведення проєкту
Проєкт
Показати повний опис
Мета програми
Пропаганда і поширення знань та навичок серед молоді з всіх необхідних заходах в екстремальних ситуаціях в тому числі ( надавати першу невідкладну допомогу, одягати протигаз та протихімічний костюм, виживати в екстремальних ситуаціях, розуміти як користуватись зброєю, розуміти як керувати дроном, надавати психологічну допомогу), мотивація і навчання населення основам для виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.
Актуальність програми
Проект Всеукраїнський тактичний вишкіл «Незламні» спрямований на отримання знань щодо мінної безпеки, загального розуміння як користуватись різного типу зброєю, протигазами, навички щодо пожежної безпеки, навички користування звичайними дронами та основи тактичної медичної допомоги, психологічної підтримки – що може допомогти молоді в умовах збройної агресії російської федерації проти України. Під час військового стану багато молоді волонтерить та воює, але більшість з них до війни не мали тих начальних навичок, тож проект Всеукраїнський тактичний вишкіл «Незламні» орієнтований саме на це. Бувають ситуації, коли найпростіші дії, виконані швидко і правильно рятують життя і собі і людині яка знаходиться поруч. Саме тому, так важливо, щоб кожна людина вміла правильно і в найкоротші терміни надавати першу невідкладну допомогу, одягати протигаз та протихімічний костюм, виживати в екстремальних ситуаціях, розуміти як користуватись зброєю, розуміти як керувати дроном і в той же час надавати психологічну допомогу як пораненим так і оточуючим. Будь-яка молода людина, що не має спеціальної освіти, зможе в екстремальній ситуації надати допомогу та мати ті навички які рятують життя.
Очікувані результати
Короткострокові
Проведено підготовку 200 молодих людей з основ першої невідкладної допомоги, протимінній та протихімічній безпеці (одягати протигаз та протихімічний костюм), виживанню в екстремальних ситуаціях, розумінню як користуватись зброєю, розумінню як керувати дроном. Підготовлено менторів з числа навчальних закладів та громадських організацій серед молоді для поширення досвіду у інших закладах. Відпрацьовано усі можливі алгоритми дій при екстремальних ситуаціях. Сформоване уміння учасників тренінгів добирати інформацію з надійних джерел, оцінювати її достовірність, критично аналізувати та застосовувати в життєвих ситуаціях.
Показати повний опис
Довгострокові
Сформовано свідому мотивацію підростаючого покоління, стосовно вивчення та застосування знань та вмінь для готовності до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України (3000 осіб). Усвідомлене використання учасниками проекту системних знань і застосування їх у стандартних і нестандартних ситуаціях. Планується розповсюдження та популяризація проекту через громадські організації. Підготовлені ментори з числа навчальних закладів та громадських організацій серед молоді для поширення досвіду у інших закладах.
Показати повний опис
Кількісні показники досягнення
Проектом буде охоплено безпосередньо 200 активних учасників тренінгів та 3000 осіб загальної кількості молоді.
Показати повний опис
Якісні показники досягнення
Підготовлені молоді люди до основ надання допомоги для оперативного реагування на надзвичайні ситуації до прибуття карети швидкої медичної допомоги та вміють застосувати навички тактичної медицини. Молодь підготовлена до можливого застосування зброї різного типу, розуміється на протимінній і хімічній безпеці, вміє керувати звичайними дронами. Молодь навчиться виживати в екстремальних ситуаціях в тому числі орієнтуватись на місцевості. Підготовлені ментори з числа навчальних закладів та громадських організацій серед молоді для поширення досвіду у інших закладах. Усвідомлене використання системних знань і застосування їх у нестандартних ситуаціях.
Показати повний опис
Учасники програми
Захід
Всеукраїнський тактичний вишкіл «Незламні»
Всього учасників (з них жінок)
200 (70) осіб
Всього учасників осіб з інвалідністю (з них жінок)
0 (0) осіб
Всього учасників тимчасово переміщених осіб (з них жінок)
100 (35) осіб
Завантажити ще
Цільова аудиторія програми
Молодь віком від 14 до 35 років. (молодь з числа національних меншин, активна учнівська та студентська молодь, творча молодь, молодь, що цікавиться українського культурою та культурою інших національностей,) з 15 регіонів України.
План реалізації програми
Етапи реалізації
Інформаційно-методичний.
Завдання
Підготовка до реалізації курсу вишколів.
Опис заходів для здійснення етапу
Висвітлення ходу реалізації програми в засобах масової інформації. Відбір тренерів. Підготовка, видання і безкоштовне розповсюдження інформаційних матеріалів (буклети та інформаційний посібник), присвячених проведенню вишколів « Незламні».
Строк реалізації етапу
01 червня 2023 — 31 серпня 2023
Відповідальний виконавець
Сметан Д.П., голова
Етапи реалізації
Організаційно-підготовчий
Завдання
Організація і проведення курсу вишколів.
Опис заходів для здійснення етапу
Організація та проведення 3 денних тактичних вишколів «Незламні».
Строк реалізації етапу
01 липня 2023 — 31 серпня 2023
Відповідальний виконавець
Сметан Д.П., голова.
Етапи реалізації
Аналіз результатів програми.
Завдання
Підсумки курсу вишколів, формування звіту.
Опис заходів для здійснення етапу
Підвести підсумки реалізації програми на прес-конференції. Підготувати фінансовий та тематичний звіт.
Строк реалізації етапу
01 вересня 2023 — 30 вересня 2023
Відповідальний виконавець
Сметан Д.П., голова.
Завантажити ще
Способи інформування громадськості про хід та результати реалізації програми

На початку реалізації програми буде проведено прес-конференцію, на якій буде представлено громадськості проект і шляхи його реалізації. Також прес-конференції будуть проводитись на початку та по закінченню основних етапів реалізації програми. Протягом дії проекту у всеукраїнських та регіональній пресі (близько 80 видань) буде подаватись інформація про хід виконання проекту. Крім того інформація про програму буде висвітлена на всеукраїнських інформаційних каналах, на міських теле- та радіоканалах. Також висвітлення програми планується через безкоштовне розповсюдження інформаційних буклетів і інформаційно-методичних матеріалів серед молоді.

Документи проекту
Простір електронних конкурсів працює в режимі дослідної експлуатації
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Завантажити
Доступний тільки з Windows 10
Доступно для
  • Windows
6.5%
людей використовує
цей браузер
Apple Safari
Завантажити
Доступний тільки з macOS
Доступно для
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux