МОЛОДІЖНА ШКОЛА УПРАВЛІННЯ
Статус
Учасник конкурсу
Проєкт подано
10 листопада 2021 року
Період реалізації проєкту
01 вересня 2022 - 30 жовтня 2022
Номер проєкту
20211109-1984
Бюджет
412500 гривень
Опис проєкту
Пріоритетне завдання
1.1. Підвищення рівня компетентностей молоді з метою розвитку серед молоді громадянських компетентностей (у тому числі формування розуміння потреби у навчанні протягом життя, критичного мислення, готовності та вміння діяти самостійно, знати і відстоювати свої права, вміння швидко адаптуватися до нових умов, нести відповідальність за свої дії та власне життя, об’єктивно оцінювати і реагувати на нові виклики, приймати рішення, керувати емоціями, розв’язувати проблеми, висловлювати і логічно обґрунтовувати власну думку, розвиток медіаграмотності, лідерства, утвердження принципів доброчесності і антикорупційних принципів, посилення відповідального ставлення до навколишнього природнього середовища тощо)
Формат проведення проєкту
Проєкт
Показати повний опис
Мета програми
Метою проекту є підвищення рівня компетентностей молоді, у тому числі громадянських
Актуальність програми
Одна із головних проблем сучасної молоді – низький рівень адаптивності та життєстійкості молоді у динамічному світі через недостатній рівень компетентності. Вони не мають фундаментальних знань про принципи функціонування громадських організацій. Проведення Проекту «МОЛОДІЖНА ШКОЛА УПРАВЛІННЯ» (надалі – Школа) дає можливість підвищення активної участі громадян в освітянській, науковій, управлінській діяльності через призму державотворення та підняття престижу України на світовому рівні. Аналіз роботи громадського сектору, особливо на Сході та Півдні України, показав наявність браку кадрів зі знаннями з проектного менеджменту, дефіцит альтернативних інноваційних підходів до роботи громадського сектору, брак комунікаційних стратегій - результатом всіх складових є низька якість проведення заходів, які відбуваються у об’єднаних територіальних громадах. Для вирішення згаданих проблем ГО «Громадська організація «Гуманітарна ліга» розпочинає Школу, яка передбачає навчання представників молодіжного громадського сектору. Заявлена програма Школи пропонує цікаве рішення в контексті наявної проблематики через навчання молоді написанню проектів для подальшого їх втілення в ОТГ.
Очікувані результати
Короткострокові
Спікери Школи нададуть інформацію учасникам проекту про можливості та механізм залучення додаткових фінансових та людських ресурсів для реалізації гуманітарних проектів. Сформується культурний простір: загальний понятійний управлінський апарат. Будуть запущені проекти (завдання і робочі групи) по впровадженню систем загального менеджменту і управління персоналом. Учасники разом зі спікерами підготують управлінські проектні програми з учасниками Школи для подальшої реалізації в ОТГ (не менше 20
Показати повний опис
Довгострокові
Довгостроковими наслідками проекту стане розвиток молодіжної ініціативи щодо розвитку важливих управлінських проектів в своїх ОТГ, що зумовить позитивний вплив на економічні процеси в регіонах.
Показати повний опис
Кількісні показники досягнення
Проектом очікується охопити 15000 осіб шляхом розповсюдження інформаційних матеріалів, переглядів інформаційних та інформаційно-просвітницьких матеріалів, фото- та відеоматеріалів у друкованих та електронних засобах масової інформації та соціальних мережах. В семінарах-тренінгах візьмуть участь безпосередньо 100 осіб.
Показати повний опис
Якісні показники досягнення
Проект дасть можливість представникам молодіжного громадського секторі навчитися креативним підходам для пошуку альтернативних процесів управління, які відповідають європейськім стандартам. Школа дає практичні навички, продемонструє успішні приклади та навчить готувати грантові проекти, організовувати роботу молодіжних центрів у закладах культури, що вплине на розвиток об’єднаних територіальних громад.
Показати повний опис
Учасники програми
Захід
МОЛОДІЖНА ШКОЛА УПРАВЛІННЯ
Всього учасників (з них жінок)
100 (61) осіб
Всього учасників осіб з інвалідністю (з них жінок)
14 (8) осіб
Всього учасників тимчасово переміщених осіб (з них жінок)
22 (14) осіб
Завантажити ще
Цільова аудиторія програми
Цільова аудиторія була визначена за гендерними, соціально-економічними, та психографічними критеріями - це молодь віком від 16 до 35 років
План реалізації програми
Етапи реалізації
Підготовчий етап
Завдання
підготувати юридичні та економічні умови для реалізації проєкту та проведення основних заходів
Опис заходів для здійснення етапу
Підготовка до реалізації заходу, укладення договорів
Строк реалізації етапу
01 вересня 2022 — 24 вересня 2022
Відповідальний виконавець
Ловягін А.В. – голова правління Громадської організації «Гуманітарна ліга»
Етапи реалізації
Проведення заходу
Завдання
 Підвищення рівня знань, компетенції у сфері управлінського менеджменту серед представників молодіжних громадських організацій.  Розвиток інноваційного та креативного мислення серед молоді.  Розширення кругозору активної молоді через навчання та комунікацію з іншими представниками громад.  Формування управлінської команди і навичок взаємодії в команді.  Надання знань і управлінських навичок команді менеджменту в галузі планування і постановки цілей, організації роботи, створення мотиваційного клімату, управління персоналом, комунікацій і прийняття рішень.  Формування корпоративної культури: управлінської термінології, норм, правил, традицій розвитку і змін.  Діагностика управлінських компетенцій команди.  Формування розуміння ролі лінійного менеджменту і функціональних підрозділів на прикладі управління персоналом.  Напрацювання управлінських пропозицій щодо вдосконалення систем управління.  Організація мережі комунікації серед громад різних регіонів України.
Опис заходів для здійснення етапу
Проведення семінару-тренінгу «Молодіжна школа управління» в м. Харків Проведення семінару-тренінгу «Молодіжна школа управління» в м. Лиман, Донецька область
Строк реалізації етапу
25 вересня 2022 — 05 жовтня 2022
Відповідальний виконавець
Ловягін А.В. – голова правління Громадської організації «Гуманітарна ліга»
Етапи реалізації
Підготовка звітної документації
Завдання
Підготувати та оформити до звіту юридичні та фінансові документи
Опис заходів для здійснення етапу
Підготовка та друк брошури Підготовка звітної документації
Строк реалізації етапу
06 жовтня 2022 — 30 жовтня 2022
Відповідальний виконавець
Ловягін А.В. – голова правління Громадської організації «Гуманітарна ліга»
Завантажити ще
Способи інформування громадськості про хід та результати реалізації програми

Сайт ГО «Гуманітарна ліга», Медіа ресурси: Журнал «Музеї України» (всеукраїнський), Сурма (всеукраїнський), Східний Донбас (обласний), Нова січ (всеукраїнський), Новини України (Міжнародний журнал), Універсальна газета (всеукраїнський), Громада Києва (місцевий), Секунда (міжнародний), MRPL.CITY (міський), YouTube, FaceBook.

Документи проекту
Простір електронних конкурсів працює в режимі дослідної експлуатації
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Завантажити
Доступний тільки з Windows 10
Доступно для
  • Windows
6.5%
людей використовує
цей браузер
Apple Safari
Завантажити
Доступний тільки з macOS
Доступно для
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux