«Ігровий кейс волонтера»
Статус
Учасник конкурсу
Проєкт подано
02 листопада 2021 року
Період реалізації проєкту
01 квітня 2022 - 30 червня 2022
Номер проєкту
20211102-1747
Бюджет
605775 гривень
Опис проєкту
Пріоритетне завдання
1.1. Підвищення рівня компетентностей молоді з метою розвитку серед молоді громадянських компетентностей (у тому числі формування розуміння потреби у навчанні протягом життя, критичного мислення, готовності та вміння діяти самостійно, знати і відстоювати свої права, вміння швидко адаптуватися до нових умов, нести відповідальність за свої дії та власне життя, об’єктивно оцінювати і реагувати на нові виклики, приймати рішення, керувати емоціями, розв’язувати проблеми, висловлювати і логічно обґрунтовувати власну думку, розвиток медіаграмотності, лідерства, утвердження принципів доброчесності і антикорупційних принципів, посилення відповідального ставлення до навколишнього природнього середовища тощо)
Формат проведення проєкту
Проєкт
Показати повний опис
Мета програми
Створення унікального авторського інформаційного продукту, свого роду «Ігрового кейсу волонтера» для молодіжних працівників, волонтерів та лідерів дитячих та молоіджних громадських організацій
Актуальність програми
Сьогодні в Україні система волонтерства рухається швидкими темпами. Реформа молодіжної політики, відкриття молодіжних центрів, соціальні ініціативи громад дає нові можливості в роботі з дітьми, підлітками, соціально незахищеними категоріями населення. Але ж поряд з тим засоби та методи роботи молодіжних працівників, волонтерів-студентів розвиваються дуже повільно. Для того щоб волонтер ставав лідером серед оточення, щоб він був цікавим, міг надихати та створювати позитивне поле в діяльності йому потрібні сучасні технології. Ігрова діяльність- головний принцип в роботі волонтера. Це круто, коли волонтер має базову підготовку з вікової психології, та може використати класичні психологічні вправи для успішної комунікації з підліками чи молоддю. Але ж не всі волонтери спеціалісти і, часто, йдуть за покликом серця, а не через освіту. На разі в Україні дуже мало сучасних методичних матеріалів за авторством українських спеціалістів для волонтерів молодіжних центрів та молодіжних працівників. «Ігровий кейс волонтера» дасть можливість наповнити діяльність волонтерів новим змістом та новими підходами.
Очікувані результати
Короткострокові
Завдяки реалізації даного проекту буде створено унікальний продукт, свого роду «Ігровий кейс волонтера», який дасть можливість познайомитися та застосувати на практиці нові актуальні дієві інструмент для налагодження комунікації між волонтером та оточенням. І не важливо це мешканці села, чи міста.
Показати повний опис
Довгострокові
Даний проект дасть можливість реалізувати ряд занять на яких молоді люди, які працюютьу молодіжній та ждитячій сферах (лідери молодіжних організацій) опанують професійні ігрові навички: набори авторських ігор для знайомства людей за віком, вправ на згуртування та об`єднання, рефлексійних моментів та сучасної української музично-ігрової анімації тощо. Саме даний практтичний матеріал допоможе молодим людям будувати свою роботу у громаді більш професійно.
Показати повний опис
Кількісні показники досягнення
Інформаційною кампанією проекту (у час підготовчого та основного періодів) планується охопити понад 1000 осіб. Під час основного етапу проекту учасниками навчальних прктичних тренінгів мають стати 200 осіб. Та у пост проектний період, шляхом популяризації створеного продукту, планується охопити ще більш ніж 2000 осіб.
Показати повний опис
Якісні показники досягнення
До створення «Ігрового кейсу волонтера» ми залучимо відому українську ігромайстриню, соціальну педагогиню, режисерку Наталію Мієдінову. Разом з її колегами з спільноти «Лабораторія гри» вона розробить набори авторських педагогічних ігрових програм. Саме за даними матеріалами будуть проходити у подальшому начальні семінари для учасниеів проекту. І по завершенню проекту понад 200 молодих людей підвищать свої професійні навички у питаннях комунікації та взаємодії із дітьми та у комаді вцілому.
Показати повний опис
Учасники програми
Захід
«Ігровий кейс волонтера»
Всього учасників (з них жінок)
200 (124) осіб
Всього учасників осіб з інвалідністю (з них жінок)
0 (0) осіб
Всього учасників тимчасово переміщених осіб (з них жінок)
0 (0) осіб
Завантажити ще
Цільова аудиторія програми
Студентська молодь, молодіжні працівники, волонтери молодіжних центрів України, лідери дитячих та молодіжних громадських організацій та ін.
План реалізації програми
Етапи реалізації
Підготовчий
Завдання
Розробка матеріалів для «Ігрового кейсу волонтера»; Відбір учасників проекту; Інформаційний супровід проекту.
Опис заходів для здійснення етапу
Засідання творчої групи по створенню кейсу; Виробництво методичних матеріалів; Онлайн-зустрічі з представниками громадських організацій, молодіжних центрів.
Строк реалізації етапу
01 квітня 2022 — 30 квітня 2022
Відповідальний виконавець
Мієдінова Наталія, член організації
Етапи реалізації
Основий
Завдання
Реалізація проекту
Опис заходів для здійснення етапу
Організація процесу висвітлення інформації про хід реалізації проекту; Проведення оцінки ефективності проекту серед учасників
Строк реалізації етапу
01 травня 2022 — 31 травня 2022
Відповідальний виконавець
Мієдінова Наталія, член організації
Етапи реалізації
Заключний
Завдання
Підведення підсумків проекту; Онлайн- консультування учасників семінарів-тренінгів з приводу використання матеріалів кейсу
Опис заходів для здійснення етапу
Розміщення інформації на ресурсах щодо використання бюджетних коштів; Підготовка творчого звіту та фотозвіту.
Строк реалізації етапу
01 червня 2022 — 30 червня 2022
Відповідальний виконавець
Мієдінова Наталія, член організації
Завантажити ще
Способи інформування громадськості про хід та результати реалізації програми

Хід реалізації проекту буде висвітлюватися у регіональних та всеукраїнських ЗМІ, електронних виданнях, сайтах організацій-партнерів, спеціалізованих тематичних групах у соціальних мережах та на особистих електронних сторінках учасників та волонтерів заходу. Дана робота буде проводитися, як у підготовчий етап проекту так і під час його реалізації, а також у пост проектний період

Документи проекту
Простір електронних конкурсів працює в режимі дослідної експлуатації
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Завантажити
Доступний тільки з Windows 10
Доступно для
  • Windows
6.5%
людей використовує
цей браузер
Apple Safari
Завантажити
Доступний тільки з macOS
Доступно для
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux