Семиденний національно-патріотичний табір “Арсенал навичок молоді”.
Статус
Учасник конкурсу
Проєкт подано
05 лютого 2024 року
Період реалізації проєкту
10 червня 2024 - 31 серпня 2024
Номер проєкту
20240205-5070
Бюджет
706763.29 гривень
Опис проєкту
Пріоритетне завдання
Формування української громадянської ідентичності у населення на основі суспільно-державних (національних) цінностей (самобутність, воля, соборність, гідність).
Формат проведення проєкту
Проєкт
Показати повний опис
Мета програми
Мета проєкту: сприяння набуттю патріотичного досвіду та розвитку навичок виживання молоді віком від 14 до 24 років шляхом проведення семиденного табору в с. Славсько, спрямованого на опанування навичок виживання у лісі, орієнтування на місцевості та реалізацію культурно-просвітницьких заходів.
Актуальність програми
У період війни проблема ідентифікації населення себе українцями стала ще більш актуальною, а її вирішення потребує перманентних комплексних дій шляхом подолання суперечностей соціокультурного, мовного, регіонального характеру, згуртування навколо суспільно-державних (національних) цінностей зокрема серед молоді (згідно з дослідженням http://surl.li/qaxgs). Актуальністю табору “Арсенал навичок молоді” є сприяння формуванню патріотичних цінностей у учасників проєкту, опанування молоддю навичок виживання, що включає в себе орієнтування на місцевості, виживання в горах, кемпінг (ночівля у лісі), форсування річки. Додатково, будуть розкриті історичні теми становлення українського суспільства, боєздатності української держави у різні часові проміжки та вивчення традиційних патріотичних пісень, як культурної спадщини минулих поколінь. Специфіка походу гарантує учасникам незабутні враження від проєкту, сприятиме популяризації активного дозвілля на природі та саморозвитку через науково-практичні методи навчання. Табір триватиме 7 днів, на приватній базі з професійними інструкторами, передбачено трансфер з м. Львів до табору, проживання та харчування за рахунок проєкту, програма адаптована до відповідного віку учасників.
Очікувані результати
Короткострокові
1. 30 учасників семиденного табору опанували навички виживання (вміють орієнтуватися на місцевості, надавати базову домедичну допомогу, навчилися виживанюю в горах, ставити кемпінг, ночувати в лісі, форсувати річкою). Індикатор: список учасників, результати індивідуальної та командної оцінки учасників інструкторами, фотовідео звіти, відгуки учасників. 2. Підвищиться утвердженість учасників проєкту у власній громадянській ідентичності та підвищиться рівень розвитку національної свідомості й обізнаність особливостей історико-культурної спадщини України. Індикатор: результати опитування учасників. 3. Орієнтовно 6000 представників громадськості України будуть поінформовані через соціальні мережі та онлайн-розсилку про реалізацію проєкту. 3.1. Загальна кількість поінформованої громадськості орієнтовно 20000 осіб. Індикатор: кількість охоплень в результаті таргетованої реклами, кількість опублікованих новин в соцмережах Організації, кількість поширень публікацій учасниками курсу через їхні соцмережі. 4. Додатково, молодь підвищить обізнаність в історичному становленні українського суспільства, боєздатності української держави у різні часові проміжки та вивчить традиційні патріотичні пісні, тобто буде нести культурну спадщину України.
Показати повний опис
Довгострокові
1. Відбудеться зміцнення загартованості учасників проєкту, підвищиться їхня обізнаність у сферах виживання, що надасть можливість здобуті навички у подальшому житті для власних потреб та для допомоги оточуючим. 2. Після завершення табору, учасники матимуть можливість об’єднатися за спільними інтересами та продовжити комунікацію, що сприятиме появі нових соціальних кіл з прогресивними патріотичними поглядами. 3. Здобуті навички учасників табору та утвердження в їхній національно-патріотичної свідомості, а також підвищення рівня знань щодо особливостей історико-культурної спадщини України стане основою для побудови суспільства загартованого молодого покоління, яке прагне бути залученим до сучасних викликів реальності. Соціальний ефект спрямований на: - підвищення рівня української громадянської ідентичності у 30 учасників проєкту на основі суспільно-державних (національних) цінностей (самобутність, воля, соборність, гідність); - підвищення рівня свідомості учасників проєкту та позитивного впливу на їхнє оточення щодо самовдосконалення, розвитку навичок та правильних підходів в самоорганізації. Табір може пробудити суспільний інтерес до активного дозвілля, історико-культурної спадщини українського народу. Дана ініціатива допоможе наочно розкрити поняття “якісного відпочинку” та психологічного розвантаження, що є гострою потребою у період постійної соціальної тривоги та суспільного напруження. Вплив програми (проекту, заходу) на жінок і чоловіків: Вплив проєкту на жінок і чоловіків забезпечує принцип рівності. Спільна діяльність призведе до руйнування сталих гендерних ролей, що надасть можливість проявити почуття взаємоповаги, взаєморозуміння та взаємодопомоги. Кардинальна зміна обстановки місця поточного проживання забезпечує розкриття особистості та укріплення командного духу без статевої приналежності.
Показати повний опис
Кількісні показники досягнення
1. 30 учасників/ць курсу, віком від 14 до 24 років. 2. Тривалість табору - 7 днів. 3. Поінформованість орієнтовно 20000 осіб зацікавленої аудиторії.
Показати повний опис
Якісні показники досягнення
1. Учасники проєкту здобудуть базові навички командного виживання в умовах навколишнього природного середовища. 2. Професійними інструкторами будуть наочно продемонстровані методики виживання із залученням учасників, що дасть можливість інтерактивно закріпити отримані знання. Членам туристичної групи буде забезпечено пізнавальне та культурне дозвілля під час відпочинку, що укріпить національно-патріотичний дух. 3. Створення атмосфери єдності, взаємовиручки та спільного особистісного росту.
Показати повний опис
Учасники програми
Захід
Семиденний національно-патріотичний табір “Арсенал навичок молоді”
Всього учасників (з них жінок)
30 (20) осіб
Всього учасників осіб з інвалідністю (з них жінок)
0 (0) осіб
Всього учасників тимчасово переміщених осіб (з них жінок)
5 (3) осіб
Завантажити ще
Цільова аудиторія програми
1. Безпосередніми учасниками семиденного табору є 30 осіб (чоловіки та жінки) віком від 14 до 24 років, які проживають на підконтрольних територіях України. 2. Пряма аудиторія проєкту: команда ГО “АРСЕНАЛ-ЛЬВІВ” - 5 члени команди та 3 інструктори; щонайменше 3 постачальники послуг та товарів. 3. Бенефіціарами проєкту є: - 30 безпосередніх учасників курсу; - батьки, опікуни та/або родичі, друзі та колеги учасників курсу; - представники навчальних закладів, в яких вчаться учасники; - громадський сектор територіальних громад, в яких проживають учасники курсів; - Сили безпеки та оборони України до яких, у майбутньому учасники курсу зможуть долучитися задля виконання своїх обов’язків із захисту незалежності та територіальної цілісності України.
План реалізації програми
Етапи реалізації
Підготовчий етап
Завдання
1. Залучити 30 учасників табору із різних, підконтрольних Уряду територіальних громад України. 2. Реалізація комунікаційного плану проєкту. 3. Планування маршруту та всієї логістики. 4. Формування групи табору. 5. Відбір та підписання угод із надавачами послуг та товарів
Опис заходів для здійснення етапу
1. Розповсюдження інформації у соцмережах та оповіщення людей у групах месенджерів (3 тижні). 2. Формування списків зацікавлених учасників (2 тижні). 3. Відібрати учасників табору (1 тиждень). 4. Сповістити відібраних учасників та отримати підтвердження щодо участі (3 робочих дні). 5. Сформувати та узгодити із всіма членами команди маршрут, таймлайн та активності програми, в т.ч. зупинок, облаштування місць проживання та зберігання інвентаря (1 тиждень). 6. Відбір бази для проведення табору відповідно до вільних місць та оптимальної вартості. 7. Відбір постачальників товарів та послуг, підписання угод та здійснення розрахункових операцій.
Строк реалізації етапу
10 червня 2024 — 25 липня 2024
Відповідальний виконавець
Тимків Мар’яна, (Керівник проєкту); Сиротенко Іванна, (Координатор проєкту); Федорова Каріна (SMM-спеціаліст); Павлів Назар (головний інструктор); Кавецька Юлія (Бухгалтер)
Етапи реалізації
Реалізація проєкту
Завдання
1. Проведення семиденного табору для 30 учасників (14-24 років). 2. Проведення запланованих активностей табору
Опис заходів для здійснення етапу
1. Зустріч учасників табору та їх реєстрація. 2. Проведення активностей під час табору: - Основи самозахисту із використанням спортивних технік - Основи домедичної допомоги. Відпрацювання на професійних манекенах - Туристична екскурсія, Підйом на гору Захар Беркут - Патріотичний квест - Спортивні турніри, футбол - Стрілецький турнір, стрільби з пневматичної гвинтівки - Тактична підготовка, реагування, топографія. - “Квест-Похід” (виживання в горах, ночівля в лісі) - Приготування традиційної народної української страви - куліш - Відтворення бою професійними інструкторами - Перегляд національно-патріотичного фільму - “Перша ватра”, пісенний патріотичний заспів 4. Здійснення фотовідео репортажу під час табору. 5. Завершальний день: - роздача сувенірів та відзнак від ГО “АРСЕНАЛ-ЛЬВІВ”
Строк реалізації етапу
26 липня 2024 — 01 серпня 2024
Відповідальний виконавець
Тимків Мар’яна, (Керівник проєкту); Сиротенко Іванна, (Координатор проєкту); Павлів Назар (Головний інструктор); Паньків Тарас (Другий інструктор); Бурда Микола (інструктор з медицини); Федорова Каріна (SMM-спеціаліст); Москалюк Віктор (Фотограф/відеограф)
Етапи реалізації
Завершальний етап
Завдання
1. Отримання зворотного зв’язку від учасників табору 2. Підготовка та узгодження звіту за проєктом
Опис заходів для здійснення етапу
1. Обговорення вражень учасників тренінгів від участі та здобутих навичок, заповнення Google-форм. 2. Аналіз результатів опитування. 3. Звітування у соціальних мережах про результати виїзду та публікація відгуків учасників. 4.Підготовка та відправка фінансового та проєктного звіту Донору. 5. Узгодження звіту з Донором.
Строк реалізації етапу
02 серпня 2024 — 31 серпня 2024
Відповідальний виконавець
Тимків Мар’яна (Керівник проєкту); Сиротенко Іванна, (Координатор проєкту); Кавецька Юлія (Бухгалтер)
Завантажити ще
Способи інформування громадськості про хід та результати реалізації програми

Про реалізацію проєкту, згідно активностей, буде здійснено інформування за допомогою поширення інформації в таких соціальних мережах:

1. Сторінки, групи Facebook з цільовою аудиторію та інтересом до тематики тренінгів;

2. Бесіди, групи у месенджері Viber з цільовою аудиторію та інтересом до тематики тренінгів;

3. Бесіди, групи, канали у месенджері Telegram з цільовою аудиторію та інтересом до тематики тренінгів;

Також, інформація буде висвітлювати у групах, бесідах, каналах соціальних мереж місцевого та всеукраїнського призначення. Додатково, на особистих сторінках залучених до проведення заходів.

5. Додатково, буде надіслано запит на розміщення відбору на безкоштовний табір “Арсенал навичок молоді” на платформі Громадський Простір (https://www.prostir.ua/), та ГУРТ (https://gurt.org.ua).

6. Буде реалізовано таргетовану рекламу в соц. мережах Facebook та Instagram про курс з метою забезпечення щонайменше 6000 охоплень.

7. Репости оголошень на особисті сторінки засновників та членів Організації та особистих сторінках залучених до проведення заходів.

Ми плануємо охопити орієнтовно 20000 представників громадянського суспільства України зазначеними каналами комунікацій.

Перспективи подальшого використання результатів виконання програми після завершення періоду фінансової підтримки за рахунок бюджетних коштів, можливі джерела фінансування та/або план використання організацією результатів реалізації програми
У довгостроковій перспективі заплановані регулярні виїзди нових груп та зміна програми підходу до виживання у зв’язку зі зміною сезонних умов. Також, формування плану поїздок в місця історико-культурного значення України для вивчення історії даних місць, їх біорізноманіття та унікальних явищ природи. Напрацювання будуть використані для створення методичної бази для організації аналогічних таборів, що слугуватиме подальшій актуалізації даного проєкту. Успішна звітність, запуск рекламної кампанії дасть майбутнім партнерам впевненість щодо фінансування та забезпечить початок тривалої співпраці. Для забезпечення фінансування проєкту у подальшому, ми розробили фандрейзингову стратегію, яка включає: - участь в грантових конкурсах; - робота з донорами; - партнерство із бізнесом та іншими ОГС для зменшення частки витрат; - залучення міжнародних інструкторів-тренерів на волонтерських засадах тощо.
Документи проекту
Простір електронних конкурсів працює в режимі дослідної експлуатації
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Завантажити
Доступний тільки з Windows 10
Доступно для
  • Windows
6.5%
людей використовує
цей браузер
Apple Safari
Завантажити
Доступний тільки з macOS
Доступно для
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux