"Україна - понад усе!" - створення Центру військово-патріотичного виховання молоді у Доброславі
Опис проєкту
Пріоритетне завдання
5. Збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.
Формат проведення проєкту
Проєкт
Показати повний опис
Мета програми
Національно-патріотичне, військове та морально-етичне виховання учнівської молоді; формування у дітей та молоді патріотичних почуттів, активної життєвої позиції, особистісних рис громадянина своєї країни, всебічна підготовка молоді до служби в Збройних Силах України, набуття практичних навичок та якостей, необхідних майбутньому воїну, захиснику України.
Актуальність програми
У сучасних умовах російської військової агресії військово-патріотичне виховання підростаючого покоління є актуальним напрямком роботи як у шкільних навчальних закладах, так і поза ними. Питання захисту, збереження цілісності кордонів України, недопущення подальшого військового вторгнення на її територію є надважливими для українців. Саме тому виховання справжніх патріотів, готових боронити рідну країну та її ідеали, є нашою метою. У Доброславі вже багато років успішно функціонує гурток "Сокіл-Джура". Планується, що Центр працюватиме на основі методичних та практичних напрацювань вже існуючої Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), але з більш поглибленим та об'ємнішим планом заходів. Важливою складовою роботи Центру буде організація наметових таборувань, організація змагань та вишколів з основних напрямків підготовки, створення середовища самовиховання та самоврядування молоді. Вихованці Центру отримають змогу відвідувати різноманітні табори розвитку та відпочинку національно-патріотичного спрямування, поглиблено вивчати історію формування української державності та боротьки українського народу за свою незалежність, вивчати бойове мистецтво, елементи самозахисту, надання першої медичної допомоги та багато іншого. Учасники Центру братимуть участь у найрізноманітніших заходах, які, безперечно, матимуть позитивний вплив на формування у молоді патріотизму на любові до рідної землі.
Очікувані результати
Короткострокові
1. Буде створено новий осередок (Центр) патріотичного виховання у Доброславі, а отже розширено існуючу мережу установ та організацій, що провадять свою діяльність у напрямку національно-патріотичного виховання. 2. Буде урізноманітнено вже існуючі та запроваджено нові форми та формати роботи з молоддю у напрямку національно-патріотичного виховання. 3. Буде проведено ряд тематичних заходів, які сприятимуть національно-патріотичному вихованню підростаючого покоління.
Показати повний опис
Довгострокові
1. Вихованці Центру в подальшому самі ставатимуть наставниками і викладачами Центру, тим самим продовжуючи його діяльність та корисну роботу. 2. Буде забезпечено якісно новий рівень національно-патріотичного виховання дітей та молоді у закладах освіти громади. 3. Буде налагоджено довгострокову співпрацю між Центром та окремими ГО, військовими частинами, військовослужбовцями, іншими центрами та організаціями військово-патріотичного спрямування.
Показати повний опис
Кількісні показники досягнення
1. Щороку заходи Центру охоплюватимуть до 500 осіб з числа учнівської молоді Доброславської громади, а щонайменше 20 школярів стануть активними постійними учасниками Центру військово-патріотичного виховання у Доброславі. 2. Буде організовано щонайменше 2 поїздки у табори військово-патріотичного спрямквання для членів Центру 3. Близько 24 різноманітних заходів, спрямованих на національно-патріотичне виховання дітей, протягом року буде проведено Центром спільно із закладами освіти громади.
Показати повний опис
Якісні показники досягнення
1. Підвищення рівня патріотичного виховання учнівської молоді Доброслава. 2. Здобуття молоддю практичних знань та формування індивідуальних здібностей з військової підготовки. 3. Активізація процесу формування та закріплення навичок активного громадянства. 4. Організація змістовного дозвілля; популяризація серед учнівської молоді здорового способу життя, активного відпочинку; розвиток навичок орієнтування та таборування.
Показати повний опис
Учасники програми
Захід
"Україна - понад усе"
Всього учасників (з них жінок)
12 (6) осіб
Всього учасників осіб з інвалідністю (з них жінок)
0 (0) осіб
Всього учасників тимчасово переміщених осіб (з них жінок)
0 (0) осіб
Завантажити ще
Цільова аудиторія програми
Учнівська молодь. Проєкт матиме безпосередній вплив на вихованців закладів загальної та середньої освіти Доброславської громади. Планується, що постійними учасниками центру військово-патріотичного виховання у Доброславі стане щонайменше 20 школярів.
План реалізації програми
Етапи реалізації
Перетворення закладів загальної середньої освіти Добросласької громади у потужні осередки національно-патріотичного виховання молодого покоління.
Завдання
Проведення у закладах освіти Доброславської громади інформаційно-просвітницьких заходів, зустрічей, бесід, конкурсів, акцій тощо, спрямованих на національно-патріотичне виховання учнівської молоді.
Опис заходів для здійснення етапу
Для виконання поставленого завдання у кожному закладі загальної середньої освіти Доброславської громади щомісяця проходитимуть різноманітні тематичні заходи: - зустрічі та знайомства з учасниками Революції Гідності, учасниками АТО/ООС, військовими ЗСУ у форматі вільної бесіди, питань/відповідей, виступів-спогадів, презентацій; - круглі столи на теми: "Україна - мій рай", "Що я знаю про сучасну війну", "Українець - мій генетичний код" тощо, під час яких кожен учасник матиме можливість висловити власну думку із запропонованої теми, послухати інших, дійти до спільного бачення теми та конкретних висновків; - конкурс на кращий поетичний, прозовий твори та твір образотворчого мистецтва серед учнів ЗЗСО Доброславської громади до Дня захисників та захисниць України; - покази фільмів історичної, військової, національно-патріотичної тематики. Обговорення теми та ідеї фільмів; - акції "Дарунок солдату", "Тепло долонь і серця - українським захисникам" та інші доброчинні заходи, до яких залучатимуться учнівська та студентська молодь. Учнівська молодь також буде залучена до участі в запланованому, в рамках програми, регіональному молодіжному фестивалі патріотичної пісні. Також планується розміщення у кожній ЗЗСО громади (9 таких закладів) постійних експозицій (тематичних інформаційних куточків): стендів з фотоматеріалами, плакатами, книгами тощо.
Строк реалізації етапу
01 березня 2022 — 30 листопада 2022
Відповідальний виконавець
Матяр Ірина - начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Доброславської селищної ради. Валерій Іванчиков - спеціаліст відділу освіти УОКТМС Доброславської селищної ради.
Етапи реалізації
Набір груп у Центр військово-патріотичного виховання молоді у Доброславі
Завдання
Залучити якнайбільше учасників до роботи Центру, провівши активну інформаційну кампанію
Опис заходів для здійснення етапу
Планується, що Центр буде створено на базі навчально-виховного комплексу "Доброславська ЗОШ I-III ст.-гімназія". Серед учнів школи поширюватиметься інформація про роботу та завдання Центру, також будуть підключені ЗЗСО інших населених пунктів Доброславської громади.
Строк реалізації етапу
01 березня 2022 — 31 березня 2022
Відповідальний виконавець
Відоменко Лілія - керівник гуртка "Сокіл-Джура" у Доброславі
Етапи реалізації
Написання і затвердження плану роботи Центру, активна практична діяльність учасників Центру військово-патріотичного виховання молоді згідно з планом.
Завдання
Участь членів Центру у найрізноманітніших заходах, які формуватимуть у дітей та молоді високу патріотичну свідомість, національну гідність, готовність до виконання громадянського і конституційного обов’язку щодо захисту національних інтересів України
Опис заходів для здійснення етапу
Заходи, які плануються: 1. Участь членів Центру військово-патріотичного виховання молоді у районних та обласних етапах військово-патріотичної гри "Сокіл -Джура". 2. Участь в регіональних, обласних, всеукраїнських семінарах-тренінгах з військово-патріотичного та національного виховання. 3. Організація наметових таборувань, змагань та вишколів з основних напрямків підготовки, створення середовища самовиховання та самоврядування молоді у формі табору. 4. Відвідування учасниками Центру різноманітних таборів розвитку та відпочинку національно-патріотичного спрямування, серед них "Донеччина. Таборування 2022", база «Гайдамацька Січ» у Карпатах. 5. Проведення навчань для учасників Центру з тактичної медицини (в польових умовах), надання першої медичної допомоги, самооборони, збирання/розбирання навчальної зброї тощо. Разом із досвідченими викладачами учні відпрацьовуватимуть фізичні вправи, наближені до умов сучасного бою, вивчатимуть тактику ведення вогню зі стрілецької зброї, зможуть оволодіти прийомами та способами надання першої допомоги і т.д. 6. Проведення регіонального молодіжного фестивалю патріотичної пісні, мета якого - підтримання патріотичного духу, зміцнення української національної ідеї через українську патріотичну пісню. Центр співпрацюватиме із Доброславською селищною радою, 28 окремою механізованою бригадою імені Лицарів Зимового Походу, 38-м зенітно-ракетним полком оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України, Одеським загоном морської охорони, в/ч 3012 Національної Гвардії України, Південним міжрегіональним відділом Українського інституту національної пам'яті, Доброславською багатопрофільною лікарнею інтенсивного лікування, Одеським обласним центром патріотичного виховання та організації дозвілля дітей та молоді, ГО "Ватра-2015".
Строк реалізації етапу
01 березня 2022 — 30 листопада 2022
Відповідальний виконавець
Лілія Відоменко - керівник гуртка "Сокіл-Джура" у Доброславі. Віталій Мірза - директор Доброславської дитячо-юнацької спортивної школи, Олександр Трегубенко - головний спеціаліст відділу культури, туризму, молоді та спорту УОКТМС Доброславської селищної ради.
Завантажити ще
Способи інформування громадськості про хід та результати реалізації програми

Для інформування громадськості про перебіг та результати реалізації програми будуть активно використовуватися соціальні мережі, також інформація подаватиметься на офіційному сайті Доброславської громади https://dobroslavsrf-gromada.gov.ua/

Будуть залучені такі ЗМІ: телеканал ПП "Районне телебачення", телеканал "ТІС-ТВ", телеканал "Думская", інтернетвидання "Лиманська агенція новин".

Перспективи подальшого використання результатів виконання програми після завершення періоду фінансової підтримки за рахунок бюджетних коштів, можливі джерела фінансування та/або план використання організацією результатів реалізації програми
Центр працюватиме не лише в рамках конкурсу, його робота буде постійною. В подальшому буде розроблено Програму військово-патріотичного виховання молоді на території Доброславської селищної ради, також команда проєкту далі співпрацюватиме зі своїми партнерами, отримуючи їхню підтримку та допомогу в організації різних заходів та залучаючи благодійні кошти на розвиток Центру. Також частина коштів залучатиметься із місцевого бюджету, бюджету вищих рівнів та інших джерел, не заборонених українським законодавством.
Документи проекту
Простір електронних конкурсів працює в режимі дослідної експлуатації
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Завантажити
Доступний тільки з Windows 10
Доступно для
  • Windows
6.5%
людей використовує
цей браузер
Apple Safari
Завантажити
Доступний тільки з macOS
Доступно для
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux